mMijn Omgeving
Reisgezelschap: 0
Toepassen
EEN MOOIE MINI-CAMPING IN EEN ONBEKEND STUKJE FRANKRIJK
'Die camping is zo leuk, ik zal het adres aan je sturen!' Jan en Corrie uit Schiedam kwamen helemaal enthousiast terug van vakantie. Bij het inleveren van de camper vertelden ze over een mooie mini-camping in de Auvergne, midden in Frankrijk. 'Ongeveer 800 kilometer vanaf Rotterdam, 800 kilometer verder sta je aan de Italiaanse Riviera', vertelt Corrie. Camping Le Boucher ligt in departement De Allier, een streek waar de familie De Bourbon vroeger de scepter zwaaide. En onder andere een groot aantal kastelen liet bouwen. Toch is deze Franse streek nog niet heel erg toeristisch, lezen we op de site van de camping.

De camping wordt beheerd door een Nederlands echtpaar, Marga en Henk Bolmer. Zij vertrokken in 2009 uit Nederland, op zoek naar een nieuwe uitdaging. Op Le Boucher hebben ze 6 camperplaatsen gerealiseerd. De eerste 2 nachten kost het rond de 10 euro, wil je langer blijven dan betaal je het campingtarief. Dat ligt ietsje hoger. Meer informatie is te vinden op de site van camping Le Boucher.
PRACHTIGE PLAATS LANGS DE ROUTE DU SOLEIL
Voor een leuke stop halverwege de reis naar Zuid Frankrijk kunnen we camperplaats Bugneville aanraden. Op 2km van de snelweg tussen Nancy en Dijon. "Bij een prachtig meertje en zeer geschikt voor kinderen; met een speeltuin en een voetbalveld. En dat voor maar 3 euro per nacht!" Jolien